Domaine Tropez - Sand Tropez Rosé 13%

120,00  m/Moms
( 96,00  u/Moms )

Grape Varieties: Grenache 50% Cinsault 40% Tibouren 10%

Den næste rosévin er vitterlig en rigtig lille sommer-rosé og ganske fantasifuldt kaldt Sand Tropez Rosé, hvor navnet jo nærmest er skrevet med sand på flaske. Vinen kommer fra vinhuset Domaine Tropez i Provence. Duftmæssigt … WHAT? Animalsk, landlig og har lidt frugt-te, jordbær, græs, hø, drikkeyoghurt, skal fra grape og blodappelsiner, kiwi, grøn peber og søde krydderier. I munden er vinen lidt kantet, skæv og sjov. Det er på ingen måder komplekst eller dybt, men lidt overfladisk, klart en terrassevin eller måske endnu bedre en vin, som du helt passende tager med på til en dag på stranden. Der er ikke megen syre, men en lille tør, sødbitter og frisk smag. Det er ikke stor vin, men på terrassen vil den gøre underværker med den sjove etiket.

Awards: Medaille de Bronze – Concours Général Agricole Paris 2020

Model/varenr.: TROP103-21
Type/Farve: Rosévin
Land: Frankrig
Vinhus: Domaine Tropez

Tasting Notes: Pale pink colour with copper reflections. The nose is bright and lively offering notes of red and citrus fruits. A supple, rounded palate delivers jammy flavours of raspberry and pomegranate with a lovely, lingering freshness conclusion.

Pairings: Starters, Tapenades & Anchovy Puree, Tapas and Roasted Vegetables & Grills.

Serving Temperature: 10-12°C

--

Denne vin er en Non Vintage vin, altså en vin uden angivelse af årstal. 

En stor fordel ved Non Vintage vin er, at den er altid er drikkeklar og moden. En anden fordel er, at vinens stil er stabil fra år til år – og afstemt efter vinbondens ønske til smag. Vinbonden kan netop i en Non Vintage vin blande vin fra forskellige årgange (høst år) – og dermed balancerer f.eks. en ung frisk vin med en ældre måske fadlageret vin. Vinbonden kan f.eks. blande vin fra en kølig årgang med vin fra en varm årgang. Så det er virkelig vinbondens ønsker til smag og stil, der kommer til udtryk i en Non Vintage vin.