Domaine  SchoffitDomaine Schoffit

Domaine Schoffit gik i 1970 over til kun at dyrke vin. Tidligere havde man faktisk også dyrket grøntsager. Schoffit startede ud med flade marker omkring Colmar, som er ret tunge i jorden, men de sidste 20 år har familien købt jord op, således at domainet er fordoblet til sine nuværende 16 hektar.

Fem af disse hektar er Clos Théobald, som er en del af Grand Cru Rangen i Thann- den sydligste og mest stejle og prestigefyldte mark i Alsace. Clos Théobald, som Schoffit var så heldig at få fingre i i 1986 er selvfølgelig blevet familiens stolthed. Rangen-vinene har et helt enestående ry for højeste kvalitet på grund af den vulkanske jordbund, som giver vinene en særlig røget og mineralsk karakter, men det er til gengæld også endog meget kostbart at dyrke disse stejle marker hvor alt arbejde skal foretages manuelt. Arbejdet tager 3 gange så lang tid som på andre marker, og udbyttet er ekstremt lavt, helt ned til 24 hektoliter pr. hektar. Schoffit hører til i den absolutte elite i Alsace, og selv om det er Rangen-vinene der har skabt hans ry, går hans rige og koncentrerede stil og høje kvalitet igen i alle hans vine.

Model/varenr.: 8101VIN14
0 anmeldelser
Domaine Schoffit Chasselas Vieilles Vignes   2014      13%     750 ml Den ukendte drue Chasselas gør denne vin til en af de mest spændende vine fra Alsace. Frisk, syrlig og full body. Drik den afkølet. Pris er pr. flaske Minimum bestill ...mere
181,25  m/Moms
( 145,00  u/Moms )