GRANDE PROVENCE Sauvignon Blanc 2015 13%

145,00  m/Moms
( 116,00  u/Moms )

’Smagen er også til den grønne side, men egentlig ganske frisk med citron, lemon, grønne æbler og et let bitter grapebid. Folk rundt om bordet nikkede anerkendende og det må betyde, at det er en vin, som mange vil kunne lidt.’

Model/varenr.: GP201
Type/Farve: Hvidvin
Land: Sydafrika
Vinhus: Grande Provence

'Grande Provence Heritage Wine Estate ligger i Franschhoek i området Western Cape omkring en times kørsel fra Cape Town og har en historie, som går helt tilbage til 1694, hvor den franske protestant Pierre Joubert pga. religiøs forfølgelse flygtede fra La Motte-d’Aigues i Provence til Sydafrika med hans bibel skjult i et brød.

Under en lange rejse på skibet Bergchina døde hans hustru, men han fandt – meget foretagsomt – en anden hustru på skibet, nemlig Isabeau Richarde.

Da de ankom til Olifantshoek – som Franschhoek hed dengang – købte de en farm med markerne Belingchamp, L’Ormarins, La Motte og La Roche, hvor de begyndte at dyrke vin.

I generationer har vinhuset været i familiens eje – centreret omkring den smukke ejendom Grande Provence. Det er den, som I kan se på billedet ovenover. Udover vinproduktion, så omfatter driften også udlejning af værelser, et galleri samt en fin restaurant og bistro.

I 1991 blev Grande Provence Wine Estate overtaget af greven Riccardo Agusta, som drev farmen og producerede mange topvine. Siden 2004 har Grande Provence Wine Estate dog været ejet af et Holland/Belgisk konsortium … en flok forretningsfolk med en særlig passion for god mad, gode vine og selvfølgelig Afrika.

Denne Sauvignon Blanc hører til husets serie af Premium vine og er lavet med druer fra udvalgte marker i Stellenbosch og Durbanville områderne, hvor de får rigeligt med sollys. Vinen er lavet på rustfrie ståltanke og også lagret kort på disse.

Og hvor er der egentlig megen ærketypisk Sauvignon Blanc duft over denne vin, hyld, grønt græs, hø, grønne tomatblade, umodne grønne æbler, grøn peber og samtidig lidt eukalyptus.

Smagen er også til den grønne side, men egentlig ganske frisk med citron, lemon, grønne æbler og et let bitter grapebid. Folk rundt om bordet nikkede anerkendende og det må betyde, at det er en vin, som mange vil kunne lidt.'