SPIOENKOP Riesling 2016 12,5%

216,00  m/Moms
( 172,80  u/Moms )

'Denne 2016 Riesling fra Spioenkop Wines er flere steder udråbt som en af de bedste tørre sydafrikanske Riesling vine …. og den smager fandeme også freaking, for søren, også sindsygt godt.

WOW … fik sgu lige lidt Mosel Willi Schaefer deja vu, for sikke da en lækker Riesling fætter med masser af petroleum, et stykke gammelt benzinvædet tvist, en håndfuld flintesten, ingefær, kvæde, syltede citroner og honningmelon. Det er en helt vild aroma, så forførende, æterisk, let og selvom der er tunge petroleum skyer, så svæver denne igennem, henover og ovenover. Vildt.

Smagen overrasker med at være både tyng, rank, sart, sur og bare så præcis … nærmest lidt bævrende, forsigtig uden egentlig at kende sine egne styrker. Det er citronsaft, som ikke bliver helt surt og så er den samtidig knastør. Det hyler af stringent og let væske, en lille kæk grape bitterhed og en vin, som samtidig skriger efter lidt mad. Det er en kongevin.'

Vinanmelder Tim Atkin 95 pts. 

 

Model/varenr.: SPK100-16
Type/Farve: Hvidvin
Land: Sydafrika
Vinhus: Spioenkop Wines

Winemakers comments. My driest, steely, slow burning, long lived Riesling I ever made so far with a very nice freshness, even for a dry & warm 2016 vintage. On the nose: fine mineral fragrance of ferricrete soil, charcoal & ginger in a tight corset, Furthermore, unripe pineapple, white stone fruit, fennel with great undertones of quince and lemon. A full bodied wine and perfectly feminine.

Recommended food pairing: Shellfish, lobster Bisque, Halibut, Bass, turbot, duck & pork meat...

Winemaking record: Hand-picked grapes in small 18 kg boxes, one night in the cool store (7°C) and than destemmed and slightly crushed. No skin-contact and immediately pressed in our stainless steel basket press (JLB 5). After 1 day of settlement, the juice fermented between 13 & 17°C during 1 month. Natural fermentation!

spacer