BABYLONSTOREN Babel 2017 14%

197,50  m/Moms
( 158,00  u/Moms )

Shiraz 25%, Cabernet Sauvignon 23%, Malbec 14%, Petit Verdot 11%, Merlot 9,5%, Cabernet Franc 9,5%, Pinotage 8%

'Det dufter I hvert fald rigtigt godt og har klare referencer til Bordeaux, men det er nok ret bevidst med dette blend. Der er solbær, sorte kirsebær, cigaræsker, en håndfuld blyanter, lidt tobak, pæn tørhed, svagt lidt lakrids og tobak … det dufter virkelig godt og blindsmagt kunne det bestemt godt forvekslet med en god Bordeaux. Der fornemmes en lille stringent syre i vinen … let balsamisk og styrende.

Smagen er måske en kende mere fyldig, stærkere og med mere peber end en Bordeaux vin, men det er tørt, har en fin, flot og tør, stringent syre, masser af tanniner og et tørt bid. Der er mørk chokolade med højt kakaoindhold, lidt kakaopulver endda, nogle grønne urter og en lille snert eukalyptus … men for fanden hvor er det tørt. Det er måske endda en vin, som skal i kælderen et par år for lige at blødgøre tanninerne, slibe hjørnerne og polere syren. Klart en vin til Bordeaux elskere.'

Rolf Madsen/VineXpressen skriver (red. uge 42/2021): Endnu en flot sydafrikaner med masser af mørke, røde bær, søde blå blommer, strejf af frisk tobak, eukalyptus, lidt grafit og en gang cigarkasse på toppen. Relativt intens med god mundfylde og struktur, der er masseret fornemt ind i en gang blød frugtsødme. Faktisk ret koncentreret vin. 91. Anbefalet

Model/varenr.: BAB106
Type/Farve: Rødvin
Land: Sydafrika
Vinhus: Babylonstoren

Vinmageren skriver: Pencil shavings and sweet tobacco with mulberry, cherries and dark chocolate on the nose. A balanced fusion of dark red berry and chocolate flavours with a soft mouthfeel
and juicy, lingering finish.

SERVING TEMPERATURE: Room temperature, 16–18°C .
.
GASTRONOMIC SUGGESTIONS: Rack of lamb, oxtail and succulent lamb shank.

spacer